Bekroonde saucijzenbroodjes

Ben je ook zo’n van fan hartig? Dan zijn de saucijzenbroodjes van Bakkerij Kees Gutter niet te versmaden. Dat vinden niet alleen de banketbakkers van Kees, maar ook de keurmeesters van het Nationaal Bakkerij Centrum, die de overheerlijke saucijzenbroodjes onlangs bekroond hebben met goud!

Het geheim?
Het saucijzenbroodje van Bakkerij Kees Gutter wordt al jaren volgens een beproefd recept gemaakt. Het geheim van het broodje is een combinatie van factoren. Als eerste wordt gebruik gemaakt van het prijswinnende rundergehakt van Keurslagerij Nieuw-Sloten van Monnickendammer Rob van Kerkwijk. Het gehakt wordt ambachtelijk gemaakt en zo vers mogelijk naar de bakkerij in Monnickendam gebracht. Daar wordt het vervolgens door de banketbakkers op smaak gebracht met een pittige kruidenmelange naar geheim recept van opa Gutter. Tot slot wordt het gehakt omhuld door een mooie laag roomboter bladerdeeg. De meisjes van Kees bakken ze dagelijks vers af in de winkels, want knapperig en warm zijn ze het allerlekkerst!

Bekroonde saucijzenbroodje

Hoge eisen
Om in aanmerking te komen voor een gouden bekroning moet het product aan strenge kwaliteitseisen voldoen en zich onderscheiden van andere producten. Er wordt beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, structuur, kleur, geur en smaak/aroma. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score behaalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel 'Bekroond met Goud'. Naast het saucijzenbroodje werd eerder deze maand ook de aardbeienslof van Bakkerij Kees Gutter bekroond met goud.