Andere appeltjes

Dat ook de appel een seizoensproduct is, zijn veel mensen allang vergeten. Ze zijn tenslotte het hele jaar door verkrijgbaar. Maar de échte lokale appeltjes, die worden maar één keer per jaar geoogst en zijn op een gegeven moment helaas op. Zo ook onze Wellant-appel uit de Beemster, die we gebruiken voor onze appelflappen en appeltaarten.

En nu?
Gelukkig zijn er nog er nog andere lekkere Nederlandse appels verkrijgbaar. Appelspecialist en fruitadviseur Wouter Jesse van Eetwinkel Jesse in Broek in Waterland gaat voor ons naar de veiling om de beste Jonagold appels in te kopen. Een Hollandse appel van goede kwaliteit die zachter en zoeter is dan de Wellant-appels uit de Beemster.

Wat betekent dat?
De komende tijd zijn de appelflap en appeltaart nog steeds beschikbaar, maar dan met een andere appeltje dat ook een andere smaak aan de, nog steeds overheerlijke, producten geeft. Zodra ook de Hollandse Jonagold niet meer beschikbaar is, verdwijnen de appeltaart en appelflap voor even uit ons assortiment. Maar zodra de nieuwe oogst Wellant-appels in september weer geplukt is in de Beemster, laten wij u dat natuurlijk weer weten en gaan de bakkers van Kees dit mooie streekproduct weer maken met de appeltjes uit de Beemsterpolder!

Jonagold voor appeltaart en appelflap
Jonagold voor appeltaart en appelflap
Jonagold voor appeltaart en appelflap