Vanaf 21 september weer appeltaart!

Het is een drukte van jewelste in de Beemster. In de boomgaard van Eerlijk & Heerlijk worden razendsnel kistjes gevuld met heerlijk blozende appeltjes. En dat betekent dat ze binnen een week de weg vinden naar de winkels van Bakkerij Kees Gutter en verwerkt worden tot de lekkerste appeltaarten en appelflappen!

Vanaf 19 oktober weer appeltaart

De bakkers van Kees beseffen heus wel dat er niet zulke rijen voor de winkels komen te staan als bij de lancering van de nieuwe telefoon van die Amerikaanse ‘appel’ producent, maar de appeltaarten en appelflappen met frisse appeltjes uit eigen streek zijn wél meer dan het omrijden waard.

Bijzonder
Deze taarten en flappen zijn een echt seizoensproduct volgens Greetje Gutter: ‘We  willen alleen de beste appeltjes voor deze lekkernijen en die halen we uit de  Beemster, zodat het een echt streekproduct is. Dat betekent automatisch dat ze, net als onze aardbeiensloffen, niet het hele jaar voorradig zijn. Een goed en eerlijk ingrediënt uit de directe omgeving zorgt er niet alleen voor dat onze producten nog lekkerder zijn, maar maakt ook dat we ze binnen een paar dagen na het plukken al in onze winkels kunnen verkopen. Verser dan dit bestaat niet!’

Handwerk
Nadat de appels geplukt zijn, is het Kees Gutter himself die de appels naar Stichting Philadelphia brengt in het Weeshuis, waar ze met liefde worden geschild, ontdaan van klokkenhuis en in kleine stukjes gesneden. Zodra de appels klaar zijn brengt Kees ze direct naar de bakkerij, waar de ambachtelijke bakkers hun kunstje doen. En die weten wel wat lekker is! Ze worden in de nachtelijke uren verwerkt in de lekkerste appeltaarten en appelflappen. Door de kwaliteit van de appels én de snelle verwerking kunnen de appels puur natuur, zonder toevoegingen tegen verkleuring, aan het eindproduct worden toegevoegd.

Vanaf maandag in de winkel
En zo kan het dat de appels die deze week nog aan de boom hangen, maandag al in verlekkerde vorm in de winkels van de bakker van Waterlands liggen. De meisjes van Kees bakken ze daar ter plekke af, zodat ze écht verser dan vers zijn. En u? U kunt rustig uitslapen en daarna naar de winkel gaan voor zo’n ambachtelijk hoogstandje. Want bakkers begrijpen als geen ander dat u `s nachts liever niet in de rij staat, maar lekker wilt slapen.