Vernieuwing FSSC22000 certificaat voor Bakkerij Kees Gutter

Bij een bedrijf waar dagelijks met verse producten gewerkt wordt staat voedselveiligheid hoog op de agenda. Om die reden heeft bij Bakkerij Kees Gutter in de bakkerij in Monnickendam onlangs weer een audit plaatsgevonden om het bestaande FSSC 22000 certificaat van de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) te vernieuwen. En dat is gelukt, want het certificaat is wederom aan de bakker van Waterlands uitgereikt.

Greetje Gutter over deze vernieuwing: “Wij zijn hier in 2015 aan begonnen, omdat we het belangrijk vinden aan de hoogst mogelijke standaard te voldoen voor voedselveiligheid. We willen voor onze medewerkers en onszelf een fijne en veilige werkplek, waar we producten kunnen afleveren waar we 1000% achter staan qua voedselveiligheid. Hiermee gunnen we niet alleen onszelf, maar ook onze klanten de allerbeste producten.”

Bakkerij keesGutter FSSC 22000 gecertificeerd

Geen gesneden koek
Het behalen van het certificaat is allesbehalve ‘gesneden koek’ voor Bakkerij Kees Gutter. De relatief kleine, ambachtelijke bakkerij in het centrum van de binnenstad van Monnickendam is niet gevestigd in een modern pand en om die reden is certificering lastiger dan in een pand dat aan de modernste eisen voldoet. Greetje: “Dat we dit certificaat behaald en dit jaar weer behouden hebben in de huidige omstandigheid maakt ons nog trotser op ons bedrijf én onze medewerkers.”

FSSC 22000 standaard
De Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) heeft de FSSC 22000 standaard ontwikkeld. Dit is de eerste wereldwijde standaard voor de gehele voedingsmiddelenindustrie. De standaard is goedgekeurd door de GFSI en biedt een kans om internationale harmonisatie te realiseren. De FSSC 22000 is gebaseerd op de ISO 22000, de technische specificaties van ISO/TS 22002-1 én ISO/TS 22003 en houdt rekening met het initiatief van de Global Food Safety's gap-analyse.

Bakkerij keesGutter FSSC 22000 gecertificeerd

Delen:

| |