Project Broodbier

Eind 2016 begon, in samenwerking met Brouwerij de Monnick, een proef met het brouwen van bier met het oude brood van Bakkerij Gutter als één van de basisingrediënten. Het resultaat hiervan is het commercieel gebrouwen broodbier dat medio maart 2017 in de verkoop kwam en de naam 'Sneetjes Bier' kreeg; een verwijzing naar het ingrediënt, maar ook naar het voormalig café in Monnickendam.

Voedselverspilling tegengaan
Aanleiding van de proef en de uiteindelijke productie van het bier is het tegengaan van voedselverspilling. Door het hergebruik van oud brood gaan we die verspilling tegen, maar ontstaat er tegelijkertijd een mooi en vooral lekker bier dat amber van kleur is, een moutige smaak heeft en een lekker bittertje heeft in de afdronk, aldus brouwer Hans de Jong. 

Sneetjesbier Brouwerij de Monnick

Bakkerij Kees Gutter kijkt niet alleen terug op een geslaagde uitkomst van een experiment, maar is ook bijzonder trots op dit prachtige resultaat in de strijd tegen voedselvoorspilling. Het bier is verkrijgbaar bij de bekende adressen in Waterland en daarbuiten. Afnemers kunnen het bier ook op fust krijgen via Brouwerij de Monnick.

Bier & BBQ Festival
Wil je ons broodbier proeven? Kom dan naar het Bier & BBQ Festival op 7 juli in Monnickendam. Bij Brouwerij de Monnick wordt ons broodbier geschonken.

Broodbier op Bier & BBQ Festival

Delen:

| |